VARKA FIDGET SPINNER-A | NAJNOVIJI TREND MEĐU MLADEŽI I STARIJIMA

Nevjerojatna igračka pojavila se na tržištu prije mjesec dana, a u originalu fidget spinner je izumila Catherine Hettinger davne 1993. Iako na poznatoj igrački nije zaradila ni lipe, izumiteljica se ne predaje.
Sada, 24 godine kasnije, igračka je dostigla vrhunac popularnosti. Mnogi poznati trgovački lanci već sada prodaju fidget spinnere, a djeca ih munjevitom brzinom kupuju. Očarani su tom igračkom i moraju je imati. Tako se vrlo brzo razvija ovisnost

Psihološki utjecaj ne pomaže, već je to sve snaga uma tj. ako mislimo da nam nešto stvarno pomaže, naš um će to prepoznati i drugačije će reagirati. Ta napravica služi samo za dobru zaradu onima koji ju prodaju, ali društvo je uglavnom podijeljeno. Nekima je ovo igračka godine, a neki su shvatili da je ovo samo gubljenje vremena, ali i novca.

Mnogi youtuberi su se proslavili snimanjem trikova te pravljenjem svojih orginalnih, DIY, fidget spinnera.

Danas smo gradom tražili slučajne prolaznike kako bismo mogli izračunati koliki postotak ispitanika koristi, a koliki postotak ispitanika ne koristi fidget spinner.

Od 8 ispitanih samo 25% njih nema fidget spinner, a čak 75% ima fidget spinner, koristi ga  na nastavi te ne može izdržati dan bez njega.

To je bilo to za ovu anketu, hvala što ste čitali, ako želite i dalje ćemo se baviti ovim temama!

 

Smart Mix:

Petra Grubišić
Frane Zoričić
Marko Dabro
Marija Gabrilo