Poznati Šibenčanin

Dražen Petrović se rodio 22. 10. 1961. godine u Šibeniku. Odrastao je s mamom Biserkom, tatom Jovanom i pet i pol godina starijim bratom Aleksandrom. Još od malih nogu brat Aleksandar zvan Aco mu je bio najveći uzor. Da je Aco otišao na nogomet ili tenis i Dražen bi, ali Aco je igrao košarku dok su mu roditelji mislili da svira instrument.

Od tada Draženov bi dan izgledao ovako: u 6:30 bio je u školskoj dvorani čiji je ključ potajno dobio od čistačice koja je svako jutro čistila dvoranu. Nakon  jutarnjeg treninga škola, ručak, mali odmor, pa trening, bio bi čak i na treningu za djevojčice, a navečer bi dočekao i seniore. Između treninga Dražen bi igrao košarku na košu na garaži s najboljim prijateljem Nevenom. Već s 12 godina Dražen je trenirao sedam sati dnevno!
 Malo poslije Aco kao veliki talent odlazi u Cibonu, Zagreb. Nakon toga Dražen s Jugoslavijom osvaja broncu u LA-u, srebro u Seulu, broncu u Madridu, zlato u Buenos Airesu, broncu u Ateni i zlato u Zagrebu. Sve to na olimpijadama. S Hrvatskom srebro u Barceloni. Godine 1986. odlazi u NBA gdje ga draftiraju Portland Trail Blazers, a zatim prelazi u New Jersey Nets.

Puno bi se još toga dogodilo da se 7.6.1993. godine nije vozio u autu bez pojasa. Auto se zabio u kombi i Dražen umire. Šibenik je njemu u čast napravio igralište, trg, kip… Igralište je zatvoreno jer je u preuređenju podloge. Koš na kojemu je Dražen proveo djetinjstvo je maknut, malo pokraj je novi, a uz njega identičan auto u kojem je poginuo. Na koš se ne može igrati, navodno je susjedima smetala buka pa je na obruču križ kako lopta ne bi mogla proći. Od njegovog stana na 1. katu napravljen je mali muzej koji prikazuje njegovu sobu. Dražen Petrović je umro u dobi od 34 godine. Ove godine se obilježava 60 godina od Draženovog rođenja i 28 godina od smrti.

Sergej Dušek