Najbolje predstave na ljetnoj pozornici 58. MDF-a

Danas ćemo odabrati 3 najbolje predstave dosad na 58. MDF-u. Predstave ćemo birati prema posjećenosti, prema jačini pljeska te našem doživljaju.

Treće mjesto zauzima predstava Superjunaci

Superjunaci je predstava za uzrast 11+. Ima vrlo poučnu radnju. Uči nas tome da smo svi potekli od istog stvoritelja, da smo svi isti i da se ne bi trebali svađati. Sjedala za publiku su bila uglavnom popunjena. Glumci su imali jako lijepe kostime. U predstavi se radi o borbi dviju skupina superjunaka, dobrih i loših. Skupina dobrih junaka, predvođena Cosmosom se bori za slobodu umjetnosti dok se skupina zlih, predvođena Cobrom, bori za potpno uništenje umjetnosti. Na kraju predstave Cosmos i Cobra shvate da su braća te se pomire i postanu složni.

Drugo mjesto zauzima predstava Zdrav i čisti dom, to je baš po mom

Zdrav i čisti dom, to je baš po mom je predstava za djecu dobi  4+.Predstava nas uči da ne smijemo biti neuredni jer nas ljudi neće voljeti i mislit će loše o nama. Također, uči nas kako razvrstavati otpad u različite kante te da je osobna higijena bitna za naše zdravlje. Na predstavu je došlo puno ljudi, skoro kao i na otvorenju. Nakon predstave glumci su ispraćeni glasnim pljeskom.

Prvo mjesto zauzima Jaje

Jaje je predstava za uzrast 3+. S obzirom da je to predstava za otvorenje festivala,logično je i da bude najbolja. Gledalište je bilo u potpunosti popunjeno. Predstava nam govori o avanturi dječaka koji je online naručio prijatelja. Predstava nas uči da se prijatelji ne naručuju, već da prijatelje moramo steći.

Petra Grubišić i Barbara Lučev