More u centru Šibenika

Danas smo obišli radionicu  More – priče o svjetskim i jadranskom moru. Voditeljica radionice je Maja Novosel, a s nama je razgovarala asistentica radionice.

Koja je tema ove radionice?

Tema ove radionice je more. Djeca ovdje uče o svjetskim morima, biljkama i  životinjama, kako očuvati more kako bi kasnije bilo u dobrom stanju .

Koliko polaznika može ići na radionicu?

Sada ih ima oko trideset.

Što želite postići na ovoj radionici?

Želimo  postići da djeca puno nauče o biljkama i životinja, moru i da nauče kako čuvati more i da je more zapravo živo i da nije samo za kupanje, nego da ono ima puno dublje značenje.

Što će polaznici raditi idućih dana na radionici?

Oni će upoznavati školjke, fosile, ježeve kućice i još mnogo toga. Zatim će crtati biljke i životinje koje su vidjeli i na kraju će gledati film.

 

Nakon intervjua s asistenticom pitali smo polaznike sviđa li im se radionica. Svi su se složili da im se radionica sviđa i da se tamo svašta može naučiti. Rekli su nam i da na radionici pričaju priče, gledaju ježave, diraju fosile i raspravljaju o zanimljivim temama. Oni su se upisali na radionice uglavnom jer je tema more ili jer žele saznati ponešto o moru. A polaznici uče o moru kroz igru i zabavu. Iduće godine možete i vi sudjelovati u radionici More – priče o svjetskim i jadranskom moru jer to je iskustvo koje nećete zaboraviti.

Petra Perković