Monte Librić – tisuće i tisuće knjiga

Knjiški ste moljac? Ili samo želite pronaći nešto za čitanje ovog ljeta? Znamo pravo mjesto za vas – Monte Librić. U parku Roberta Visanija odmah pokraj knjižnice uronite u more dječjih knjiga i fantazije. Pronađite nešto za sebe. Evo više detalja o Monte Libriću i knjigama koje se ondje nalaze, donosimo intervju s Vlatkom Balićić, voditeljicom programa Monte Librić:

Koliko otprilike ovdje ima knjiga?

Ovdje ima preko 10 000 različitih naslova knjiga za djecu i mlade od svih hrvatskih izdavača koji izdaju knjige za djecu i mlade.

Za koje uzraste su ove knjige namijenjene?

Pa knjige su namijenjene za sve, od onih najmanjih praktički od 0 godina pa na više. Nekako su ovdje i grupirane po štandovima. Imamo knjige koje su za skroz male od 2-3 godine onda i neke slikovnice ,pa polu tinejdžerske romane za 12 godina te i za odrasle koji vole fantaziju i neki svijet koji podsjeća na dječji.

Koliko će te još ostati na festivalu?

Mi smo ovdje do subote 3. svibnja do 21 sat, a inače smo u parkiću od 9 do 13 sati i onda od 17 do 21 sat.

Jeste li ovdje prodavali knjige i prošle godine i hoćete li prodavati sljedeće?

Jesmo, ovdje smo bili i prošle godine u Maloj loži i s puno manje knjiga jer nam je to bila prva godina, a sada smo ovdje drugi put sa puno više knjiga i nadamo se da ćemo biti ovdje i sljedeće godine.

Nadamo se sada kada ste pročitali malo više o Monte Libriću i koliko se ondje knjiga nalazi da ćete barem proviriti, prolistati koju knjigu i zainteresirati se za nešto. Ljeto bi bilo glupo da se ne možemo doista opustiti i malo otići iz ovog svijeta te se osloboditi stresa, a pravi način za to je upravo neka knjiga…