Kritike i mišljenja o predstavama i MDF-u

Jučer smo odlučili prošetati gradom i provesti anketu o predstavama i mišljenjima ljudi o MDF-u. Napravile smo anketu i ispitale 14 ljudi. Od njih 14 ljudi, 11 ih je reklo da je bolje gledati predstavu na ljetnoj pozornici. Doznali smo da većina djece ide samo na predstavu otvorenja festivala te da samo troje redovito ide na predstave. Toj djeci se najviše sviđa predstava “Drvo ima srce” jer je poučna. Djeca ne idu na predstave zbog manjka vremena i kako kažu poprilično su dosadne.

Pitale smo ljude što bi oni promijenili na MDF-u. Od njih četvero, jedan je rekao da ne bi ništa promijenio. Oni koji su rekli da bi nešto mijenjali uglavnom su pričali o tome da bi bilo bolje da festival duže traje, da su predstave zanimljivije te da su besplatne. Jedan čovjek je rekao da bi trebalo biti više kompjuterskih animacija zbog potjecanja dječje kreativnosti. Također je rekao da bi trebalo uvesti malo bolje i modernije programe za djecu s više tehnologije jer je to budućnost svijeta.

Sugovornici nisu bili jako pričljivi. Jedan je rekao da nikad nije bio na Međunarodnom Dječjem Festivalu, a bio je dio radionice. Na putu do Katedrale svetog Jakova susreli smo ženu koju smo pitali što misli o MDF-u, a ona nam je odgovorila s pitanjem “Što znači ta skraćenica MDF?”.

 

Tonka Barišić

Natali Bokun

Mare Roman