INTERVJU SA ZUJALICAMA| RADIJSKA RADIONICA MDF-A

Danas smo bili u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku. Tamo smo zatekli polaznike radijske radionice Zujalice. Voditelji radionice su Mladen Kušec i Maja Bukić Kulaš.

Tri polaznice Zujalice: Dora, Katija i Antea su odgovorile na naša pitanja o radionici.

1.Kakva ti je ova radionica?

Dora:Meni je ova radionica odlična. Ovo mi je već druga godina i jako mi se sviđa što sami sastavljamo, pišemo, posjećujemo i gledamo razne predstave.

Katija: Ova radionica mi je super!

Antea: Odlična!

2.Jesu li ti voditelji strogi? Kakvi su zapravo?

Dora:Ne,nisu strogi niti malo. Teta Maja i barba Mladen su stvarno odlični i uvijek nam pomažu kad nešto krivo napišemo. Oni nam pokazuju kako što bolje napisati.

Katija: Meni su voditelji baš dobri i uopće nisu strogi.

Antea: Voditelji nisu baš strogi, ali ako ne napišemo dobru vijest mogu biti malo stroži.

3.Zašto si odabrala ovu radionicu?

Dora:Mene je mama prve godine upisala i onda mi se svidjelo pa sam odlučila i ove godine doći.

Katija: Zato što mi se jako svidjelo to što istražujemo predstave i “zujimo” po gradu.

Antea: Isto kao Dori, ovo mi je druga godina na Zujalici. Prvu godinu me upisala kuma i jako mi se svidjelo pa sam se odlučila upisati i ove godine.

4.Jesi li stekla nova poznanstva?

Dora: Da,ovdje se može steći puno novih poznanstava.

Katija: Da,upoznala sam puno novih prijatelja.

Antea: Stekla sam puno novih prijatelja.

5.Je li ova radionica zahtjevna?

Dora: Možda malo ako ne znaš dobro čitati i pisati. Zahtjevna je zbog toga što morate pisati i sve to uživo čitati na radiju.

Katija: Mlađima da, ali nama starijima nije.

Antea: Možda nekima koji su malo mlađi, ali ovim starijima koji su iskusni nije baš teško.

6.Što ti je najbolje na festivalu?

Dora: Zujalica.

Katija: Ova radionica.

Antea: Najbolje su mi predstave.

7.Ocijeni ovu radionicu od 1 do 10

Dora:10.

Katija: 10 definitivno!

Antea: 100!

Slikovni rezultat za mdf zujalica

Osim djevojaka, na pitanja odgovore nam je dao i jedan od voditelja ove radionice – Mladen Kušec

1.Koliko već vremena vodite ovu radionicu?

Mladen : Ovu radionicu vodim već 6 godina uz pomoć nekoga iz Šibenika, ali na festival dolazim od 1971. godine, dok vi još niste bili ni u zvijezdama.

2.Predstavlja li vam vođenje ove radionice izazov?

Mladen: Stvarno mi predstavlja. Djeca su prepametna, ali puno viču i galame. Najveći izazov mi je kako ih smiriti i od njih napraviti male novinare koji pitaju, ali oni glasno i mnogo razgovaraju i jedva ih možeš smiriti, ali kad ih smiriš, oni su prepametni. Kad sam bio njihove dobi, ja sam prema njima bio bedasti dečko.

3.Jesu li djeca zainteresirana za radionicu? Što im je najzabavnije kod ove radionice?

Mladen:Na radionici ih ima jako puno. Ne idu doma,ovdje “marendaju”, ovdje ostaju, ovdje počinju svoj novi život bez roditelja sa svojim voditeljima, rade što oni požele, kritiziraju što je dobro i što je loše na festivalu i to mi se sviđa. Drago mi je što imaju svoje mišljenje, što ga izražavaju, što se bore za svoje mišljenje i što su pošteni prema festivalu, tj. prema svima nama koji živimo i radimo tih 15 dana u Šibeniku.

4.Što djecu najviše privlači kod ove radionice?

Mladen: To što mogu svoje mišljenje izraziti, da ih mi “sređujemo” sa pitanjima, kako postaviti pitanje, da se moraju predstaviti, da moraju reći za koga rade i što žele, a i njih najviše privlači to što su slobodni. Oni rade ono što bi smatrali da bi trebalo reći o festivalu. Ponekad su to kritike, ali u većem dijelu su to pozitivne stvari o festivalu, tj. da je dobar i zanimljiv.

5.Što vas stalno vraća u ovu radionicu?

Mladen: Direkcija festivala koja me nazove u Zagreb da im napravim nekakav uvodnik ili katalog za uvod, a ja sam to dvaput radio pa me poštuju.Ja radim već 45 godina i sada moja emisija slavi 45 godina. Emisiju ja sam radim, svaki tjedan po jedan put. Zove se Bijela vrana. Radim i Zagonetno putovanje (Putujemo Hrvatskom). To je za odrasle. Prije toga sam radio Tonkicu Palonkicu frrrr. Neki dan smo zbrajali koliko sam ukupno napisao knjiga i slikovnica. Napisao sam ih preko 100! Ja sam se i sam začudio.

Nakon intervju-a, buduće radio zvijezde su potpisivale autograme. Neki su ih s oduševljenjem primali, dok su ih neki nezadovoljno parali.

To je bilo to za ovaj intervju. Zahvaljujemo Mladenu Kušecu te svim polaznicima “Zujalice”  što su odgovarali na naša pitanja! Mi se i dalje nadamo da će veselo zujiti po našem gradu!

 

Smart mix

Marko Dabro   Marija Gabrilo

Frane Zoričić    Petra Grubišić