Intervju s Kristinom Kovačević

 

Danas smo pričali s voditeljicom radionice Internet i novinarstvo, Kristinom Kovačević.

Koliko već godina vodite ovu radionicu?

Kristina: Ovo mi je treća godina da vodim ovu radionicu.

Da ne vodite ovu radionicu, koju bi radionicu vodili?

Kristina: Super pitanje! Vidjela sam da ima jako puno zanimljivih radionica, ali bih ostala vezana za novinarstvo, tako da bih probala voditi Zujalice Mladena Kušeca ili Noru. Ako ne bih uspjela s tim radionicama, pridružila bi se curama iz radionice „Pričaj mi priču“ pa bi tamo izrađivala figurice od plastelina .

Imate li problema s disciplinom kod djece na radionicama?

Kristina: Ove godine imam jako raznovrsnu grupu, od 1. do 8. razreda osnovne škole i vidi se razlika u godinama, vidi se da su ovi mlađi malo živahniji i imaju više pitanja, ali s disciplinom nemam nikakvih problema, odlično se slažemo.

Što više privlači djecu : internet ili novinarstvo?

Kristina: Uvijek bi mi prvi odgovor bio internet, ali sam na ovoj radionici shvatila da je više od pola polaznika došlo ovdje zbog novinarstva.

Da se niste bavili novinarstvom, čime bi ste se vi bavili?

Kristina:Ja studiram talijanski i francuski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, tako da se zapravo ne bavim novinarstvom, nego se bavim jezicima i jako me zanima književnost, pogotovo francuska i  volim strane jezike.

Bi li ste i dalje voljeli voditi ovu radionicu?

Kristina: Da, jako bi voljela voditi ovu radionicu i sljedeće godine i nadam se da ćete mi opet doći na ovu radionicu.

Kako je ova radionica započeta?

Kristina: Ovu radionicu je prije mene vodila Nora Krstulović koja je vodila radionicu na  Novigradskom Proljeću.  Zvala me da ona više ne stiže voditi ovu radionicu i pitala me da preuzmem njen posao, a ja sam pristala.

Kako započeti neku radionicu?

Kristina: Ako dobiješ ideju za neku radionicu koju bi željela raditi i napišeš plan kako bi se to odvijalo svaki dan, moraš doći u upravu festivala, predstaviti im tu radionicu i ako im se svidi, radionica je prihvaćena.

To je to za ovaj intervju! Hvala Kristini Kovačević na sudjelovanju u ovom intervju-u. Nadamo se da vam se ovaj intervju svidio.

Smart Mix

Frane Zoričić      Marko Dabro

Petra Grubišić    Marija Gabrilo