Dobrodošli na Međunarodni dječji festival!

Mjesto snova i iluzija, izmišljenog i stvarnoga, malenog i velikog maštanja djece koja ulaze u svijet kazališta. Sve navedeno karakteristike su MDF u samorodnom hrvatskom gradu na četiri tvrđave. Festival je prvi put zauzeo svoje mjesto 1958. godine kao realizacija inicijative domaćih umjetnika.

Dječjem festivalu temelj su tri komponente – grad, dijete i festivalska zbivanja. U sklopu Festivala sudjeluju i brojne maštovite radionice, a neke od njih su Zujalica, Nora, Internet- novinarstvo, Kabaret Pupala, itd.

                    

 

Ovogodišnji 57. MDF otvoren je 17. lipnja na Trgu Republike Hrvatske. Započeo je predstavom „Buratino“ koju su vješto izveli šibenski glumci.

Na toj predstavi gostovali su:  gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić, biskup Tomislav Rogić i svećenici, izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i mnogi drugi.

Predstava je bila namjenjena svim uzrastima te je mnogima bila zanimljiva i zabavna.

Nakon predstave usljedio je veličanstveni vatromet. Gradonačelnik je izjavio da je pola vatrometa bilo povodom otvorenja MDF-a, a druga polovina povodom njegove pobjede na lokalnim izborima.

U predstavi je svirao poznati glazbenik Neno Belan.

 

Napisali: Antonija Jakelić, Ante Ivan Erceg, Ana Begonja

Slike preuzete s stranice MDF i ŠibenikIN-a.